KLIKKEN CONCURRENTEN OF BOTS OOK OP UW ADVERTENTIES?

Hoe weet u zeker dat dit niet gebeurt?

Adverteerders denken vaak dat zij binnen Google AdWords 100% beschermd zijn tegen klikfraude.

Helaas!

Google detecteert en vergoedt slechts een klein percentage van de frauduleuze klikken.

Bovendien kan de dader of bot de volgende dag gewoon weer vrolijk verder klikken…

Google klikfraude diagram
* Genomen van de site op Google: een behoorlijk percentage ‘non-kliks’.
Google…

…hetzelfde bedrijf wat linksom tegen u zegt dat zij de belangrijkste zoekwoorden in uw rapporten onzichtbaar maakt vanwege “privacy”, maar rechtsom in de betaalde versie (Google AdWords) doodleuk deze data wél zichtbaar maakt

gebruikt dezelfde reden om uw concurrent(en) die iedere dag op de vrije momenten op uw advertenties klikken niet te blokkeren.

Met alle respect voor uw bedrijf, maar;

Hoeveel prioriteit geeft Google nu daadwerkelijk aan úw campagne en budget?

Wij doen dit wél en nog veel méér.

“Biggest Ad Fraud Ever”

A group of Russian criminals are making between $3 million and $5 million every day in a brazen attack on the advertising market, security firm White Ops claimed.

Bron: http://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2016/12/20/methbot-biggest-ad-fraud-busted/#20b44db94ca8 

Fake traffic will cost advertisers $6.3 billion this year”

Fake traffic has become a commodity. There’s malware for generating it and brokers who sell it. Some companies pay for it intentionally, some accidentally, and some prefer not to ask where their traffic comes from.

Bron: https://www.bloomberg.com/features/2015-click-fraud/ 

Google Faces The Slickest Click Fraud Yet”

Click fraud, that perpetual bane of online advertisers, is usually hard to detect in the moment, but easy to spot after the fact. That’s because, unlike real clicks, sham clicks performed by automatic click software or human fraudsters pump up an advertiser’s pay-per-click fees but never generate sales.

Bron: http://www.forbes.com/2010/01/12/google-click-fraud-tech-security-trafficsolar.html#

ONZE ERVARINGEN MET KLIKFRAUDE

De Vraag

Een van onze klanten die binnen de taxi branche werkt, gaf in 2016 aan dat hij vreesde voor sabotage van zijn campagne. Specifiek door zijn concurrenten die ook middels Google AdWords adverteren. Hij doelde specifiek op de angst dat zijn concurrenten bewust op zijn advertenties zaten te klikken met het doel zijn zichtbaarheid en budget te verminderen.

De Actie

Hierdoor zijn wij ons eigen onderzoek gestart, eerst door het implementeren van software dat het identificeren van alle IP adressen van de gebruikers óók per AdWords mogelijk maakt. Hierdoor konden wij het gedrag van deze bezoekers analyseren en bekijken of de website bezochten met een intentie om te kopen of iets anders…

De Bevindingen

We kwamen er al gauw achter dat sommige IP adressen de site bezochten met een hoge frequentie (5+ kliks en allemaal via Adwords op hetzelfde (dure) zoekwoord) binnen een zeer korte periode, maar geen tijd spendeerden op de website. Ditzelfde gedrag was zichtbaar gedurende meerdere dagen en weken.

De Oplossing

Het werd vrij duidelijk dat we ervoor moesten zorgen dat deze bezoekers de advertenties van onze klanten nooit meer te zien kregen. Dit soort klikfraude vermindert niet alleen het budget, maar ook de kwaliteitsscore; iets wat een hoge impact heeft op de posities en klikprijzen van de advertenties.

Het Resultaat

* Hierboven ziet u de resultaten van de AdWords campagne van deze klant welke wij al enige jaren in beheer hebben en waarin u kunt zien wat de verbeteringen van zowel onze kennis en tools hebben op de resultaten.
De anti klikfraude software is per maart 2018 geïmplementeerd.

ONZE ARTIKELEN OVER KLIKFRAUDE

Hoe voorkom je Google AdWords sabotage?

Hoe voorkom je Google AdWords sabotage?

Tegenwoordig adverteert bijna elke branche met Google AdWords, waar de concurrentie online geschiedt. Het is ons opgevallen dat die concurrentie soms wat eigenaardigheden met zich meebrengt (misschien is onethisch een beter word). Een van onze klanten gaf aan dat hij...

Lees meer
~

BESCHERM UW BUDGET

Middels onze software en tools, maar ook onze kennis en ervaring, kunnen wij ervoor zorgen dat uw campagne optimaal draait en tevens beschermd is tegen klikfraude en bots.

Hiermee verhoogt u de kwaliteit van uw campagnes, verlaagt u de klikprijzen en hiermee dus ook uw kosten per conversie.

Bescherm vandaag nog uw budget!

 

U

ANALYSEER

Het onderzoek omvat de volgende stappen:

  • Plaatsen van een stukjes code op uw website voor het tracken van de bezoekers
  • Koppelen van uw website aan onze software
  • Analyseren van de bezoekers en het gedrag op de website
  • Analyseren van uw Google AdWords account
  • Uitbrengen van een rapportage met de bevindingen & aanbevelingen

VRAAG HIER DE GRATIS SCAN AAN